Citáty na téma kultura

Stránka s citáty o kultuře přináší sbírku inspirativních a hlubokých citátů od různých osobností, které se zabývají tématem kultury. Tyto citáty nám připomínají důležitost kultury a její vliv na naše životy. Od filozofů a spisovatelů až po umělce a politiky – každý má svůj pohled na kulturu a její význam pro společnost. Procházejte tuto stránku a nechte se inspirovat slovy těch, kteří dokázali vyjádřit sílu a krásu kultury.

Já myslím, že civilizace není dobrá, když je bez kultury. Člověk potřebuje ke štěstí a spokojenosti nejenom pohodlí tělesné, ale i duševní. Kultura a civilizace musí jít ruku v ruce.
Jan Werich

Kultura se nedědí, kultura se dobývá.
Karel Taige

Kultura, co nejlepší, se chrání sama.
Arnošt Lustig

Řeč je sama duše a kultura národa. Zdokonaluje-li se národ, musí se zdokonalovat i jazyk; neboť je živý a vyvíjí se s námi všemi, stále nesen výškou duševního napětí národního.
Karel Čapek

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.
Antoine de Saint-Exupéry

Citáty a výroky slavných osobností, pořekadla, přísloví a lidová rčení

Citáty mají jedinečnou schopnost přinášet člověku mnoho hodnotných darů. Jsou to krátké, silné výroky, které obsahují moudrost, inspiraci nebo pravdy o lidském životě. Někteří lidé je považují jen za slova na papíře, ale pro mnoho z nás jsou citáty cennými průvodci na naší cestě životem.

Doporučujeme:

www.nejlepsicitaty.cz